Izjava – princ Edward, grof Wesseški

Spoštovani gospod predsednik pokrovitelj programa MEPI  v Sloveniji, dobitniki zlatega priznanja in vsi danes zbrani v Ljubljani, ki ste pripomogli k uspehu MEPI-ja.

Vse skupaj lepo pozdravljam iz Londona in iskreno čestitam vsem 45. mladim, ki ste uspešno zaključili zlato stopnjo MEPI in boste to popoldne prejeli priznanja.

Mojemu očetu, Vojvodi Edinburškemu je bilo je bilo v veliko zadovoljstvo podeliti zlata priznanja na zadnji svečanosti med nepozabnim državnim obiskom v Sloveniji pred dvema letoma. Vem, da bo prav tako navdušen kot sem sam, da se program, ki ga je začel pred 54 leti, tako uspešno širi v vaši čudoviti deželi.

MEPI program je vznemirljivo in drzno potovanje polno izzivov in priložnosti. Cilj programa, za katerega se kot predsedujoči Mednarodnemu Svetu izrecno zavzemam, je ustvarjanje možnosti širitve in pridobitve vse večjega kroga mladih ljudi ob neprestani skrbi za vse boljšo kakovost izkušnje, ki jo mladi pridobijo s programom. Vsem želim obilo uspeha ob vaših prizadevanjih, da to vizijo v Sloveniji prenesete v stvarnost in pozdravljam 45 mladih Slovencev v vse številčnejšo mednarodno skupino prejemnikov zlatega priznanja.

Upam, da vam bodo izkušnje programa pomagale na vaši bodoči poklicni poti in da vas bo veliko ostalo predanih širjenju vsega dobrega, kar ponuja program na mlade v vaši državi.

Vsakemu od vas želim veliko britanske sreče!