Izjave, vtisi, pri─Źevanja > Izjave mentorjev

Marija Štremfelj

V sivino vsakdanjega ┼żivljenja posveti ┼żarek. Program MEPI. Ni manj te┼żav in problemov, le spremenili so se. Postali so izzivi, ki jih lahko dose┼żemo brez strahov in notranjih stisk. Imamo mo─Ź, ki jo prepoznavamo in dopolnjujemo na odpravah. Imamo veselje in spro┼í─Źenost, ki nas prevzame v izvajanju ve┼í─Źin in ┼íporta. Odpre se nam svet razumevanja in notranje lepote, ki jo najdemo v sre─Źanju z ljudmi, ko opravimo delo brez pla─Źila. Mnogo je mo┼żnosti pre┼żivetja ─Źasa, a le ena je MEPI. Vredno je poskusiti.

Marija Štremfelj, Gimnazija Kranj

Rada delam z mladimi, posebej s tistimi, ki imajo veliko pozitivne energije, si ┼żelijo razli─Źnih izzivov, radi pomagajo drugim, posku┼íajo vzpostaviti zdrav duh v zdravem telesu, i┼í─Źejo nova znanja,ÔÇŽTak┼íne lastnosti ima mladina, ki se vklju─Źuje v program MEPI.

Nevenka Bertoncelj, Gimnazija Škofja Loka

MEPI je prvovrsten izziv, da da┼í vse od sebe in kot mentor to pomaga┼í dose─Źi tudi drugim.

Nataša Veber, Gimnazija Škofja Loka

Program omogo─Źa u─Źitelju mentorju spremljanje osebnostnega razvoja dijakov, vzpostavljanje prijateljskih stikov in tudi trajnej┼íih vezi; obenem pa pridobivanje┬ábogatih┬áizku┼íenj na podro─Źju vzgoje in izobra┼żevanja.

Nu┼ía Fujan, Gimnazija Dom┼żale

Mepijevcem se ne vtisnejo v spomin samo te┼żki nahrbtniki, o┼żuljene noge, premo─Źene hla─Źe, kuhanje makaronov in instant juh, veslanje in raftanje, pa─Ź pa predvsem prijateljstvo, dru┼żenje, sodelovanje in pripravljenost pomagati drugim. Tudi mentorji ostajamo mentorji, ker verjamemo, da toliko pozitivne energije zaslu┼żi mo┼żnost in prilo┼żnost, da se bogati in razvija.

Mateja Prevodnik Mayland, Mateja Prevodnik Mayland
Primo┼ż Umek

MEPI mi je v┼íe─Ź, ker lahko navdu┼íenje nad ┼żivljenjem delim z mladimi.

Primo┼ż Umek, Osnovna ┼íola Orehek
neda

MEPI je okvir, ki te ne uokviri :-) ; je vsestranski ┼żivljenjski slog. Z vsakim dnem se nau─Źim nekaj novega; ┬ádiham z naravo ÔÇô jo ob─Źudujem; ukvarjanje s ┼íportom mi napolni du┼ío ter notranje zado┼í─Źenje ob─Źutim, ko ┬álahko pomagam pomo─Źi potrebnim. MEPI ┼żene mojo zvedavost in vedo┼żeljnost in poskrbi, da ostajam nepobolj┼íljivi entuziast; predstavlja nenehno premikanje nami┼íljenih meja lastnih sposobnosti in zmo┼żnosti. MEPI je energija, ki te napolni, te dvigne in ti da mo─Ź ter vero, da lahko naredi┼í, dose┼że┼í kar ti srce po┼żeli. Kar me pa najbolj bogati so ─Źudoviti sr─Źni ljudje, ki jih sre─Źam na poti kamor me pelje MEPI in ki v meni pu┼í─Źajo neizbrisen pe─Źat.

Neda Kajfe┼ż, Britanska mednarodna ┼íola Ljubljana