DSCN0265

Konferenca EMAS 2017

5.10.2017, Mepi
Objavljeno v kategoriji Ostalo

Leto┼ínja regionalna konferenca EMAS regije se je odvijala med desetim in trinajstim septembrom na idili─Źnem otoku Madeira na Portugalskem. V glavnem mestu Madeire Funchal, iz katerega prihaja tudi nogometni zvezdnik Christiano Ronaldo, se je zbralo 42 delegatov iz 18 dr┼żav.

V treh┬á izrazito delovnih dneh konference sobile klju─Źne teme diskusije: Globalna strategija do leta 2023 in specifike EMAS regije v njej. Delavnice, predavanja in primeri dobre prakse so obravnavali ┼íe teme povezane s prostovoljci, blagovno znamko in prepoznavnostjo priznanja ter razli─Źne metode merjenja in ocenjevanja klju─Źnih u─Źinkov in vplivov priznanja na mlade. Klju─Źna tri strate┼íka podro─Źja prihodnosti so:

- dostopnost (access) priznanja vsem v starostniskupini 14-24 ne glede na okoli┼í─Źine v katerih odra┼í─Źajo,

- doseg (reach) priznanja v razli─Źnih ciljnih skupinah mladih s poudarkom na ranljivih skupinah,

- u─Źinki (impact in vplivi programa na mlade┬á (dolgoro─Źni in kratkoro─Źni) in dru┼żbo prihodnosti ter izzivi z vzdr┼żevanjem kakovostne ravni izvajanja in standardov programa.

Delegati so se ponovno strinjali, da se se vse u─Źenje ne odvija v razredih in predavalnicah (“Not all learning happens in the classroom”) in poudarili pomen izkustvenega, neformalnega izobra┼żevanja, ki ga program MEPI zagotavljain opremlja mlade za samostojno in odgovorno, odraslo ┼żivljenje.

Pred bli┼żajo─Źim svetovnim kongresom mladih (IGE) konec oktobra v Pragi ┼íe namig, da se direktorji preizkusimo v vlogi prostovoljcev in tako odigramo obrnjeno vlogo- kot so jo mladi udele┼żenci priznanja uspe┼íno opravili na Madeiri.

Utrinke iz konference in Madeire, si lahko ogledate tukaj: