Novice

Znanje ni ve─Ź konkuren─Źna prednost

V torek, 22. decembra 2014, sta se z zaklju─Źnim dogodkom kon─Źala projekta La┼żje zposljiv.si (izvajalec Zavod MEPI) in Mladi bi radi (izvajalec Nefiks). Zakaj brezposelnost tako mladih kot drugih skupin ┼íe vedno nara┼í─Źa, delodajalci pa se prito┼żujejo, da ne najdejo dobrega kadra za svoja podjetja? O tem, zakaj tak razkorak nastaja in kako ga re┼íiti, so v prostorih Ministrstva za izobra┼żevanje, znanost in ┼íport v Ljubljani na zaklju─Źnem dogodku obeh projektov govorili vsi vpleteni v nastalo situacijo: mladi, mladinski delavci, delodajalci, strokovnjaki in oblikovalci politik.

Celotno novico lahko preberete TUKAJ. 

Mo┼żgani ne be┼żijo, ampak kro┼żijo

Za ┼ítudente, iskalce zaposlitve in mlade, ki razmi┼íljajo o tujini, so debate o “begu mo┼żganov” vedno aktualne. KArierni centri Univerze v Ljubljani so na to temo organizirali posvet z izzivalnim sloganom: Mo┼żgani ne be┼żijo, ampak kro┼żijo. Ve─Ź o zanimivih ogotovitvah sre─Źanja lahko preberete ┬áTUKAJ.┬á

Uspeh in konflikti

Oktobrska skupinska delavnica je bila namenjena raziskovanju uspeha in konfliktov. Vabljeni k ogledu fotografij!

Delavnica o uspehu in konfliktih

La┼żje zaposljiv.si se poteguje za nagrado

 

Projekt La┼żje zaposljiv.si smo┬áprijavili na nate─Źaj za nagrado┬áVse=mogo─Źe.┬áGre za┬átekmovanje drznih timov, ki pripravljajo ali izvajajo razli─Źne perspektivne projekte. Prepri─Źani smo, da je na┼í model La┼żje zaposljiv.si, ki bo opolnomo─Źil mlade in jih usmerjeno vodil┬ápri prvem stiku s trgom delovne sile, prav tak┼íen: drzen, dru┼żbeno odgovoren, inovativen in usmerjen v izbolj┼íanje polo┼żaja mladih.

Nagrada bi omogo─Źila nadaljevanje projekta in s tem pomo─Ź ┼íe ve─Ź mladim brezposelnim. Zdaj pa pridete na vrsto vi, dragi prijatelji: s svojim glasom nas lahko podprete┬áTUKAJ. Hvala!

GLASUJ

Kako pomembna je komunikacija?

Septembrska delavnica projekta La┼żje zaposljiv.si je bila posve─Źena komunikaciji ÔÇô najprej teoreti─Źnemu delu, kasneje pa so se ─Źlani skupine preizkusili tudi v prakti─Źnem nastopu pred kriti─Źno komisijo.

Z za─Źetkom ┼ítudijskega leta skupina projekta za─Źenja tudi aktivno oblikovati model za la┼żjo zaposljivost mladih. Glavni namen je ugotoviti, katere kompetence delodajalci pri─Źakujejo oziroma zahtevajo od mladih in jih nato smiselno zdru┼żiti v razli─Źne prakti─Źne korake ter tako vzpostaviti model.

Vabljeni, da dejavnosti projekta spremljate tudi na Facebook strani.

Delavnica o komunikaciji

Delavnica o komunikaciji

Orientirani in la┼żje zaposljivi

 

Skupina ustvarjalcev projekta La┼żje zaposljiv.si se je 22. in 23. avgusta udele┼żila team-buildinga v Bohinjski Beli. Dvodnevno sre─Źanje ─Źlanov skupine je bilo namenjeno krepljenju medsebojnih vezi, spoznavanju z metodami oriantacije, izvedbi mini odprave ter pregledu dosedanjih ugotovitev projekta.

Kljub de┼żju je sre─Źanje potekalo v spro┼í─Źenem in nasmejanem vzdu┼íju, projekt La┼żje zaposljiv.si pa je dobil nov zagon za uspe┼íno nadaljevanje dejavnosti.

Vabljeni, da si fotografije ogledate na┬átej povezavi┬áin da aktivnosti sprojekta La┼żjezaposliv.si premljate tudi preko┬ádru┼żbenih omre┼żij.

Skupinska slika udele┼żencev

Skupinska slika udele┼żencev

Druga delavnica projekta La┼żje zaposljiv.si: Moji cilji

Na vro─Ź poletni ponedeljek smo sodelujo─Źi pri projektu┬áLa┼żje zaposljiv.si┬ádan pre┼żiveli ob postavljanju ciljev, ki jih ┼żelimo dose─Źi tekom projekta, razmi┼íljali pa smo tudi o bolj dolgoro─Źnih kariernih in drugih ciljih.

Postavljanje ciljev, ki so specifi─Źni, merljivi, izvedljivi, realisti─Źni in ─Źasovno opredeljeni, je zahtevna naloga in ker smo ┼żeleli postaviti dobre temelje nadaljnjim delavnicam, smo se v cilje podrobno poglobili.

Vabljeni, da si ogledate galerijo fotografij!

Skupinska slika udele┼żencev 2. delavnica projekta La┼żje zaposljiv.si

Skupinska slika udele┼żencev 2. delavnica projekta La┼żje zaposljiv.si

Za nami so prve delavnice projekta La┼żje zaposljiv.si, ┬áki so potekale 28. in 29. julija v Ljubljani.

Skupina mladih, ki so se pridru┼żili projektu La┼żje zaposljiv.si, bo v naslednjih ┼íestih mesecih odkrivala in razvijala svoje kompetence ter tako oblikovala model za uspe┼ínej┼íe pridobivanje ve┼í─Źin, ki jih potrebujejo za uspe┼íno zaposlitev. V prvem sklopu delavnic so ugotavljali, kak┼íen je njihov trenutni polo┼żaj na trgu dela, kam ┼żelijo priti in kako bi to lahko najbolje izpeljali.