Aktivnosti društva

Pomembnejši projekti

 • Vseslovenska odprava

Pustolovske odprave predstavljajo pomemben del programa MEPI, hkrati pa so precej┼íen izziv za novope─Źene voditelje odprav.

V Dru┼ítvu GAHA Slovenija smo prepoznali potrebo po odpravi, s katero bi razbremenili voditelje odprav, ki se nemalokrat pojavljate v vlogi trenerjev, spremljevalcev in ocenjevalcev naenkrat. Tako smo v maju 2014 prvi─Ź organizirali Vseslovensko odpravo in naleteli na pozitiven odziv v MEPI skupnosti, zato smo se odlo─Źili, da Vseslovenska odprava postane vsakoletni projekt!

Vabimo vas, da se nam pridru┼żite na Vseslovenski odpravi 2017! Ve─Ź informacij najdete na spletni strani projekta.

 • Gremo mi na tabor! / Dobrodo┼íli v divjini / Naravnaj svoj kompas!┬á

─îlani Dru┼ítva prejemnikov zlatega priznanja MEPI smo od 8. do 14. avgusta 2016 v sodelovanju z JZ Mladi zmaji in finan─Źno podporo Mestne ob─Źine Kranj ┼że tretji─Ź zapored organizirali poletni pustolovski tabor za otroke iz socialno ogro┼żenih dru┼żin. Zavedamo se, da so primerljivi poletni tabori na tr┼żi┼í─Źu na voljo po precej visokih cenah in si precej otrok oziroma njihovih star┼íev udele┼żbe na taboru ne more privo┼í─Źiti. Pod imenom ÔÇťDobrodo┼íli v divjini!ÔÇŁ socialno ogro┼żenim otrokom ponujamo mo┼żnost, da na druga─Źen na─Źin pre┼żivijo poletne dni, se spoznajo z ve┼í─Źinami, ki jim bodo koristile v nadaljnjem ┼żivljenju, se nau─Źijo sobivanja z vrstniki in se pod vodstvom izku┼íenih in┼ítruktorjev varno zabavajo. S taborom ┼żelimo tudi promovirati ┼íportno udejstvovanje med mladimi in jih zbli┼żati z naravo.

Projekt se je odvijal na tabornem prostoru Ma─Źkovec na Bohinjski Beli, ki nam ga je za ─Źas izvedbe tabora odstopila Slovenska vojska. Tabor je trajal sedem polnih dni, v tem ─Źasu pa smo za udele┼żence pripravili ┼ítevilne zanimive dejavnosti: plezanje v naravnem plezali┼í─Źu, izdelava splava in splavarjenje na Blejskem jezeru, postavitev bivaka, kurjenje ognja, delavnice orientacije, vozlov in prve pomo─Źi, vo┼żnja z vrvno ┼żi─Źnico (zipline). Poleg pustolovsko obarvanih dejavnosti smo pripravili pester nabor dru┼żabnih iger, umetni┼íke delavnice in mini te─Źaj masa┼że.

Udele┼żenci so imeli nastanitev urejeno v ┼íotorih, za prehrano pa so poskrbeli kuharji v lastni taborni┼íki kuhinji.

Ve─Ź informacij najdete na┬áspletni strani projekta.

 • Tunturi 2016

V avgustu 2016 smo v sodelovanju z Zlatniki iz petih evropskih dr┼żav (Finska, Latvija, Litva, ─îe┼íka, Nizozemska) izpeljali mednarodni tabor v narodnem parku Urho Kekkonnen na Finskem. Tabora se je udele┼żilo ve─Ź kot 40 udele┼żencev programa MEPI na zlati stopnji in njihovih voditeljev. Tema tabora je bil medkulturni dialog.

Projekt je sofinancirala Evropska unija preko programa Erasmus+.┬áVe─Ź informacij najdete na┬áspletni strani projekta.

Druge aktivnosti

 • pomo─Ź MEPI voditeljem pri izvajanju programa; ┼íe posebej atraktivne so odprave in priprave nanje, kjer prevzemamo vloge in┼ítruktorjev, spremljevalcev in ocenjevalcev
 • vodenje skupin Mepijevcev
 • pomo─Ź pri prireditvah in podelitvah priznanj
 • promocijski dogodki za Zavod MEPI in Dru┼ítvo GAHA
 • izvedbe delavnic na Veselih uricah za otroke
 • pomo─Ź Nacionalnemu uradu pri predstavitvah in ┼íiritvi programa MEPI po ┼íolah
 • sodelovanje v bazenu MEPI trenerjev
 • sodelovanje pri strate┼íkem na─Źrtovanju delovanja Nacionalnega urada MEPI
 • organizacija in izvedba dogodkov za ─Źlane dru┼ítva GAHA
 • dogodki izobra┼żevalne in dru┼żabne narave