Vlagam vase! Sem valuta jutrišnjega dne.

Ob prehodu v visoko┼íolske sfere mladi iz ve─Źih razlogov izgubljajo zanimanje in stik z organiziranim neformalnim izobra┼żevanjem. V osnovni in srednji ┼íoli so mladi dele┼żni veliko vodenja in usmerjanja s strani odraslih, ob vstopu v visoko┼íolski izobra┼żevalni sistem pa se vloga odraslih kot voditeljev bistveno zmanj┼ía.

MEPI Zlatnik_dragocena_valuta_jutrisnjega_dne_SLO

S projektom ┬╗Vlagam vase! Sem valuta jutri┼ínjega dne.┬ź mladim med 19. in 29. letom pribli┼żujemo pomen pove─Źevanja zaposljivosti v okviru neformalnega izobra┼żevanja in njihovega prostega ─Źasa ter preko koncepta u─Źinkovitega mentorstva zagotovljamo, da se mladi pridobljenih kompetenc zavedajo in jih znajo uporabiti tako na svoji osebni kot karierni poti.

Mentorji udele┼żence vodijo v izbiro aktivnosti, preko katerih zagotovljamo njihov celostni osebnostni razvoj. Mladi izberejo kompetenco, ki jo smatrajo kot klju─Źno za uspeh na njihovi poklicni poti, in jo nato na─Źrtno razvijajo.

Obenem preko udejstvovanja v prostovoljski organizaciji, ki si jo izberejo po lastni presoji, pridobivajo izku┼ínje s podro─Źja dela z ljudmi in spoznavajo pomen dru┼żbene anga┼żiranosti.

Aktivnosti dopolnjujejo z redno ┼íportno-rekreativno vadbo, ki je preizku┼íeno orodje za odkrivanje svojih zmo┼żnosti in privzgojitev u─Źinkovitih delovnih navad.

Edinstven izziv in nepozabno do┼żivetje pa udele┼żencem predstavlja zadnji sklop aktivnosti, ki sestoji iz ve─Źmese─Źnega projektnega na─Źrtovanja pustolovskega podviga, ki zahteva podjetnost in mlade potisne izven njihove cone udobja in jih na najbolj realen na─Źin soo─Źi s skupinskim delom.

Prijave oz. ve─Ź info: neda@mepi.info

Projekt sofinanciran s strani Urada za mladino MOL.

prenos MOL_Urad_za_mladino