Informacije za starše

MEPI se je v preteklih 60 letih obstoja uveljavil kot odličen program za aktivno preživljanje prostega časa mladih med 14. in 25. letom starosti.  S svojim izvirnim kombiniranjem različnih področij – prostovoljstva, veščin, športa in preživetja v naravi – mladostnikom omogoča vsestransko prepoznavanje in razvijanje svojih potencialov. Tako postane nepogrešljiv pripomoček v procesu njihovega neformalnega učenja za življenje, ki je ob formalnem (šolskem) izobraževanju pogosto zapostavljeno. Njegova edinstvenost je med drugim v tem, da si ga udeleženci lahko prikrojijo glede na svoje sposobnosti in interese. Od leta 1956, ko je bil program vpeljan, se je vanj vključilo že preko 8 milijonov mladih s celega sveta.

Pri svojem otroku opaziš, kako malo je potrebno, da začuti notranje zadovoljstvo.

Nedelja, 26. maj, ura je 8:00 zjutraj, naši »Mepijevci« pred odpravo v Škofjeloško hribovje. Peljem se iz Škofje Loke, zunanja temperatura komaj 7 stopinj Celzija, pogled proti zasneženima Storžiču in Krvavcu ne kaže nič kaj pomladne slike, tudi vremenska napoved ni nič kaj spodbudna. Vreme bo hladno in mokro. Premišljujem, da bi bil za izlet… Preberi več “Pri svojem otroku opaziš, kako malo je potrebno, da začuti notranje zadovoljstvo.”

Marja Štromajer, mama udeleženke

Menim, da naju je program še bolj povezal.

tt

Izjemno vesela sem, da je imela Mojca priložnost za vključitev v program MEPI. Že kot otrok je bila izjemno aktivna in zanimalo jo je tisoč stvari. Vključitev v program ji je omogočila, da je skrbno izbrala interesna področja, si postavila cilje in jim sledila. Tudi pri izbiri športnih dejavnosti je napredovala. Ne le v enem… Preberi več “Menim, da naju je program še bolj povezal.”

Jelka Krajnc, mama udeleženke

 

Sodelovanje s starši je ključno za zagotovitev visoke kakovosti in celovite izkušnje mladih v programu MEPI. Ne le zato, ker mora vsak mladoletni udeleženec za vstop v program pridobiti dovoljenje staršev, temveč predvsem zato, ker mladostnik pri svojem udejstvovanju nujno potrebuje kontinuirano podporo najbližjih. V nadaljevanju si lahko najdete več informacij o programu MEPI.

Program MEPI