Podporniki

The Duke of Edinburgh’s International Award Foundation
The Duke of Edinburgh’s International Award Foundation je mednarodni urad za program MEPI s sede┼żem v Londonu, ki je ustanovitelj fran┼íizne mre┼że. Od slehernih za─Źetkov nas podpira v obliki svetovanja, v manj┼íem obsegu pa tudi finan─Źno (Special project).
Britansko veleposlaništvo in British Council
Od leta 2003 sodelujeta Veleposlani┼ítvo Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani ter British Council kot strokovni svetovalni telesi pri razvijanju programa na nacionalni ravni. Njuna klju─Źna podpora je predvsem sodelovanje pri oblikovanju strukture in strategije delovanja Nacionalnega urada ter pridobivanje novih strate┼íkih partnerstev.

britishemTudi sam sem prejemnik zlatega MEPI priznanja, ki me spremlja ┼że od svojih ┼íolskih dni. Kot predstavniku Velike Britanije v Republiki Sloveniji, mi je v izjemno ─Źast, da lahko s tega mesta podpiram delovanje, razvoj in ┼íirjenje programa. To je v duhu s prizadevanji vojvode Edinbur┼íkega, ustanovitelja Mednarodnega priznanja za mlade in grofa Wesse┼íkega, predsednika sveta priznanja, ki neutrudno skrbi za razvoj in ┼íirjenje programa v svetu. Po─Źa┼í─Źen sem, da je predsednik Pahor postal ─Źastni pokrovitelj podelitve zlatih priznanj MEPI, in da se program ┼íiri v kraje in organizacije na podro─Źju dela z mladimi po vsej Sloveniji. Program mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive ┼żivljenja. Mladim omogo─Źa osebnostno rast in izpopolnjevanje na podro─Źju komunikacije, vodenja, kreativnosti, vsakdanjih prakti─Źnih ve┼í─Źin, solidarnosti. To pa so lastnosti, ve┼í─Źine, ki mladim povsod po svetu zagotavljajo bolj┼íe zaposlitvene mo┼żnosti. Na┼í pogled tudi v prihodnje ostaja usmerjen v ┼íirjenje prepoznavnosti na┼ítetih prednosti in koristi programa MEPI pri delodajalcih v Sloveniji.
Andrew Page, nekdanji veleposlanik Zdru┼żenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji 

bcMlade iz vsega sveta povezujemo z britansko kulturo, izobra┼żevanjem in dru┼żbo. Ta program je odli─Źen na─Źin vzpostavljanja trajnostnih vezi Slovenije z Zdru┼żenim kraljestvom in obratno. British Council je torej ponosen, da je podpornik, partner in ambasador programa MEPI.

James Hampson, direktor

Slovenska vojska
svPri izvajanju aktivnosti na podro─Źju odprav in izobra┼żevanja je pomemben partner Slovenska vojska s katero sodelujemo ┼że od leta 2005. Med drugim mladim omogo─Źa tehni─Źno, logisti─Źno in kadrovsko podporo pri odpravah in pri drugih dogodkih (poletni tabori, mednarodne izmenjave idr.).

Program MEPI zdru┼żuje dejavnosti, ki spodbujajo sposobnosti mladih za odgovorno ┼żivljenje. Slovenska vojska jim pri tem pomaga z razvijanjem ve┼í─Źinskih spretnosti in nabiranjem izku┼íenj. S tem ohranja enega od tistih neobhodnih stikov z okoljem, ki je klju─Ź za njen obstoj in razvoj kot sodobne organizacije. Obenem pa mlade┼żi omogo─Źa obilo mo┼żnosti za njeno osebno in nadaljnjo strokovno rast.
Brigadir mag. Bojan Pograjc, poveljnik