DSC_8098

Prilo┼żnost mladim!

12.7.2017, Mepi
Objavljeno v kategoriji Dogodki, Ostalo

ri MEPIju stremimo k temu, da mladim damo ─Źim ve─Ź prilo┼żnosti, da ┬áse doka┼żejo in naberejo izku┼ínje.┬áPredstavljamo mlade, ki so soustvarjali ve─Źerni program leto┼ínjega 4. Nacionalnega MEPI Foruma┬á”Povezani ┼że 20 let”.

Vsem sem iskreno zahavaljujemo za sodelovanje.

Pisec oz. piska veznega teksta:┬áHana Bujanovi─ç Kokot, prejemnica bronastega priznanja MEPI (O┼á Jakoba Alja┼ża Kranj)
DSC_0193

“Sem petnajstletnica, ki ima rada ┼ítevilke, poslu┼íanje glasbe, branje in pisanje pesmi ter zgodb. Rahlo obsedena sem z gr┼íko mitologijo, ─Źokolado in zelenim ─Źajem, noro rada pa zbiram tudi citate. Prihaja iz dru┼żine, kjer se vedno nekaj dogaja in prav oni so tisti, ki me vedno spodbujajo, da odkrivam in izbiram nove poti ÔÇô tako sem pristala tu.”

 

 
Povezovalca dogodka:
Miha Koren, maturant Gimnazije Celje-Center in Špela Bošnjak, bronasta Mepijevka (III.oš Celje)

DSC_8073

 

 

 

 

 

Za kulturne vlo┼żke poskrbeli:

Alja┼ż┬á┼áumej, klavir &┬áTamara┬á┼áumej, vokal┬á
Program, ki sta ga pripravila:┬áX. Ambassadors: Unsteady in┬áA. Stermecki, R. Vil─Źnik: Peron 9
Tamara&Aljaz

Tamara ┼áumej je letos uspe┼íno zaklju─Źila 1. letnik programa splo┼ína gimnazija na Gimnaziji Celje – Center in 1. letnik vzporednega glasbenega izobra┼żevanja, smer flavta, ki ga izvajata Glasbena ┼íola Celje in I. gimnazija v Celju. Ob flavti je se veliko izpopolnjuje tudi na pevskem podro─Źju, ne le kot ─Źlanica Dekli┼íkega pevskega zbora GCC in ┼ítevilnih glasbenih projektov na ┼íoli, ampak tudi kot u─Źenka petja v Vokal studiu BK.

Alja┼ż ┼áumej je maturant Gimnazije Celje – Center, vzporedno pa je zaklju─Źil tudi srednjo stopnjo klavirja na umetni┼íki gimnaziji glasbene smeri. Bodo─Źi glasbeni pedagog bo ┼ítudij nadaljeval na Akademiji za glasbo Ljubljana, sicer pa je ─Źlan ┼ítevilnih glasbenih zasedb na GCC in zunaj nje, med katerimi moramo vsekakor izpostaviti zasedbi The ┼álagers in The Takeover, s katerima tudi veliko snema in nastopa po vsej dr┼żavi.

Spela

Špela Bošnjak, flavta
┼ápela, na┼ía sovoditeljica ve─Źernega programa, je izvedla River Flows in You. Na klavirju jo je spremljal vsestranski Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje-Center.┬á

 

 

─îrt Korenjak,┬áKek─Źeva pesem

DSC_8241

─îrt ┬áje bodo─Źi drugo┼íolec III. osnovne ┼íole Celje. Je pogumen in nadarjen mladeni─Ź, ki strumno stopa po poti bodo─Źega mladega MEPI-jevca. S svojo igrivostjo in simpati─Źnostjo o─Źara prav vsakega, zato boste o njem zagotovo ┼íe sli┼íali.

 

 

 

DSC_8164Tilen Ter┼żan in Sa┼ía Jovanovi─ç, vokal┬á
Rene Ratej in Tim Šlosar, kitara & 
Miha Ambro┼ż, kahon┬á
Nastop dijakov 3.letnika I. gimnazije Celje, ki┬á jih povezuje ljubezen do glasbe. Z pesmijo Ob kavi se vam bodo predstavil┬ána kitari Rene Ratej in Tim ┼álosar, na kahonu Miha Ambro┼ż , back-vokal Tilen Ter┼żan in Sa┼ía Jovanovi─ç, ter Anabel.”

 

Uradni fotograf
Jure Goršek, srebrni Mepijevec, I.gimnazija v Celju
Jure Goršek_fotograf