Priprave MEPI-jevcev v CŠOD Gorenje

11.11.2016, Mepi
Objavljeno v kategoriji Dogodki, Odprave
MEPI-jevci III. Osnovne ┼íole Celje, Gimnazije Celje ÔÇô Center ter Srednje ┼íole za strojni┼ítvo, mehatroniko in medije, smo se odlo─Źili, da bomo v nedeljo, 6. 11., in ponedeljek, 7. 11., pre┼żiveli delovno. Pripravljali smo se na pustolovsko odpravo, zadnji in najzahtevnej┼íi podvig bronaste stopnje MEPI-ja. Dneva smo pre┼żiveli v C┼áOD Gorenje nad Zre─Źami.
V nedeljo smo se ob 8.30 zbrali pred domom. Z dijaki omenjenih srednjih ┼íol smo preleteli program dela in hi┼íni red ter se razdelili v skupini. Ena je najprej postavljala ┼íotore, druga pa se seznanjala s potrebno opremo za pre┼żivetje v naravi in se u─Źila, kako pravilno zlo┼żiti stvari v nahrbtnik.Mi smo se najprej u─Źili, kako pravilno postaviti in napeti ┼íotor. Hitro smo poprijeli za delo in se pri tem zabavali. S postavitvijo ┼íotora nismo imeli te┼żav, ve─Źje preglavice nam je povzro─Źalo pospravljanje. Ves ─Źas je tudi pihalo in rahlo pr┼íilo, zato smo bili prav veseli, da smo lahko ┼íli v toplo u─Źilnico, kjer smo pridno prisluhnili predavanju o opremi.Po delavnicah smo bili ┼że po┼íteno utrujeni, zato smo komaj ─Źakali kosilo. Po okusnem obroku je sledil po─Źitek, temu pa delavnica, namenjena orientaciji.
U─Źili smo se, kako izmeriti azimut in kako se orientirati v naravi. Razdelili smo se v sedem skupin in se odpravili na teren. Na listih smo dobili opisano pot in naloge. Razdelili smo si jih in se odpravili. Hodili smo okoli 25 minut. Nobena skupina se ni izgubila in vsi smo uspe┼íno re┼íili zastavljene naloge.Orientaciji so sledile sprostitvene ┼íportne aktivnosti. Igrali smo lahko odbojko, ko┼íarko, nogomet ali badminton, nekateri so se preizkusili tudi v plezanju, nekateri pa smo se pogovarjali. Po ve─Źerji so nekateri nadaljevali s ┼íportnimi aktivnostmi, nekateri pa so igrali dru┼żabne igre. Okoli 23.00 smo ugasnili lu─Źi in utrujeni popadali v postelje.
V ponedeljek smo v delavnici najprej ponovili zna─Źilnosti zemljevida, nato pa s skupinsko pantomimo spoznavali in ponovili topografske znake. Sledilo je na─Źrtovanje poti. Na zemljevidu smo poiskali dane kontrolne to─Źke in se nau─Źili, kako dolo─Źimo njihove koordinate.Po kosilu je sledilo ┼íe vrednotenje skupnih priprav MEPI, nato pa smo od┼íli domov.Bilo je zabavno in pou─Źno. Veselimo se novih izzivov.
Zapisala ┼ápela Bo┼ínjak (MEPI udele┼żenka)
phoca_thumb_l__mok0067
phoca_thumb_l__mok0071
phoca_thumb_m__mok0072 phoca_thumb_m__mok0091 phoca_thumb_m__mok0189 phoca_thumb_m__mok0233phoca_thumb_m__mok0100