Življenje po MEPI

Podelitev priznanj

Udeleženci, ki zaključijo zlato stopnjo MEPI, prejmejo priznanje na posebej za to organizirani prireditvi. Podelijo jim ga podporniki MEPI ali drugi vidni predstavniki javnega življenja, ki uspešno delujejo na svojih področjih, lahko tudi člani britanske kraljeve družine. V preteklosti sta to že storila vojvoda Yorški, princ Andrew, ob prvi podelitvi zlatih priznanj, leta 2007 in v letu 2008, ob obisku britanskega kraljevega para, njegov oče, vojvoda Edinburški, princ Philip, ustanovitelj Mednarodnega priznanja za mlade, v letu 2013 pa še grof Weseški, britanski Princ Edward, sicer predsedujoči Mednarodnemu svetu Mednarodnega programa za mlade. . Na podelitev priznanj so povabljeni tudi družinski člani prejemnikov. Podelitev organizira Nacionalni urad MEPI praviloma enkrat na leto, izjemoma tudi na daljše obdobje.

Priznanje MEPI mladim ob vstopu na trg dela predstavlja dodano vrednost njihovemu življenjepisu. Udeleženci v programu pridobijo pomembne praktične izkušnje in kompetence, ki lahko, odvisno od delodajalca,povečajo njihove zaposlitvene možnosti.

Prejemniki zlatega priznanja, t.i. Zlatniki, imajo moĹľnost in so vabljeni, da po konÄŤanem programu nadaljujejo z delovanjem v okviru Društva prejemnikov zlatega priznanja MEPI – Društvo GAHA Slovenija.

Več o delovanju društva najdete v povezavi MEPI Alumni.