“Tri leta nazaj nisem verjela vase, v svoje zmožnosti, a zdaj sem tu. Izzivi programa so šli mimo mene, premagala sem  jih. Kjer je volja, tam je pot in jaz stojim na pravi poti.”

MEPI. Mednarodno priznanje za mlade. Petnajstletna jaz, ki strmi v vpisnico, razmišljujoč, izpolniti jo ali ne. Programa takrat nisem poznala, nisem se zavedala njegovega pomena zame, za moje življenje. Menila sem, da je program ena sama zabava in nič več kot to, da tako ali tako ne pomeni nič, ne meni, ne ljudem, ki me obdajajo. Kako sem vesela, da sem se zmotila!

Čez leta sem namreč spoznala, da ti MEPI da več kot samo način, kako zapraviti prosti čas, ampak ti da krila, moč, znanje in izkušnje za nadaljnjo življenjsko pot. V treh letih opravljanja programa sem spoznala toliko prečudovitih ljudi, ki so me naučili toliko novih stvari, se povezala s svojo skupino na odpravah in predvsem notranje in duhovno odrasla.

Tri leta nazaj nisem verjela vase, v svoje zmožnosti, a zdaj sem tu. Izzivi programa so šli mimo mene, premagala sem  jih. Kjer je volja, tam je pot in jaz stojim na pravi poti.