Mentorstvo = veščine = UMETNOST

29.06.2015

MEPI mentorji ponosno delimo vrednote in načela MEPI ter odlikuje nas visoka motivacija za delo z mladimi in za mlade. Ob tem pa tudi ugotavljamo, da se lahko še veliko novega naučimo kar nam bi lahko pomagalo pri učinkovitejšem mentorstvu in tudi naši osebnostni rasti.

MEPI je program, in to mednarodni; če poenostavimo, lahko tudi potrdimo, da je enkratno orodje za delo z mladimi. O samem programu smo že veliko slišali – kakšen je koncept, filozofija, standardi in okvirji, specifike ipd.

Samega mentorstva kot procesa smo pa se zgolj dotaknili, prav tako tudi vrst mentorstva in stilov mentorskega dela, lastnosti mentorja.  Priznavamo, da smo spregledali smo pomembne elemente kompetence mentorja programa MEPI.

In ko smo ozavestili namero opolonomočenja MEPI mentorjev, so se nam srečale in križale poti z Miranom Moranom, ki nam je ponudil marsikateri odgovor na naše potrebe v povezavi z mentorstvom. Strinjali smo se, da bi bil kot nalašč za prihajajoči MEPI Forum 2015, ki nosi naziv “Kakovost in trajnostni učinki”.

Z navdušenjem predstavljamo g. Mirana Morana – trenerja, predavatelja, izvajalca izobraževanj in moderatorja – ki nas bo 21. avgusta v okviru MEPI Foruma 2015, s svojo aktivno udeležbo navdušil in zapolnil luknje v znanju, razumevanju ter odprl nove dimnezije razmišljanja.

Prisrčno vas vabimo, da si ogledate napovednik njegovega prispevka: Napovednik_Miran_Morano

Več o Miranu si lahko preberete na tej povezavi.