MEPI praznuje 60. let

22.06.2016

»Daj vse od sebe! V tebi je več kot si misliš.«

Letos program MEPI oz. International Award for Young People  praznuje 60. obletnico začetka izvajanja programa MEPI.

DofE_logo_vector_no-line

V Sloveniji smo 60. let obeležili v okviru javne podelitve priznanj Mednarodnega priznanja za mlade, ki je bila v ponedeljek 27. junija 2016 ob 20:30 uri, v Sokolskem domu, Mestni trg 16-17, Škofja Loka.

Več kot 100 bronastih in srebrnih priznanj smo podelili mladim iz: Gimnazija Škofja Loka, Šolski center Škofja Loka, Osnovna šola Škofja Loka Mesto, Osnovna šola Ivana Groharja, Osnovna šola Cvetka Golarja, Uršulinski samostan Sv. Duh. Ob tej priložnosti pa smo osvetlili naša skupna prizadevanja za razvoj programa v Škofji Loki in drugod po Sloveniji ter podelili priznanja za posebne dosežke.

IMG_6357

S to prireditvijo smo se želeli zahvaliti tudi vam, izvajalcem in  partnerjem ter podpornikom, saj brez vaše pomoči program MEPI ne bi obstajal. Mladim omogočate, da odkrivajo in razvijajo svoje sposobnosti ter se naučijo dosegati zastavljene cilje, kar bo neprecenljivega pomena na njihovi življenjski in karierni poti. S programom MEPI mladi doživljajo nepozabne izkušnje ter se osebnostno krepijo in razvijajo v odgovorne posameznike, ki bodo veliko bolje pripravljeni na prihajajoče življenjske izzive.

IMG_6275Prireditev so obiskali tudi častni gosti, in sicer: britanska veleposlanica Sophie Honey, luksemburški princ Guillaume, generalni sekretar programa MEPI John May ter župan Škofje Loke mag. Miha Ješe, ki sta tudi podeljevala priznanja.

Svečano podelitev je omogočila Občina Škofja Loka v sodelovanju z Nacionalnim uradom MEPI Slovenija ter in sodelujočimi MEPI organizacijami.

Mednarodni urad MEPI je ob jubilejnem letu lansiral 60 filmckov za 60 let izvajanja programa MEPI.  Za začetek vas vabimo, da si ogledate napovednik, ki bo morda izzval vaše zanimanje za ogled do 60 neverjetnih zgodb o MEPI-ju: THERE IS MORE IN YOU THAN YOU THINK  

Utrinki z dogodka na voljo v fotogaleriji.

logoLM60 

Obcina skofja Loka.jpg

ljubljanske-mlekarne-logo-02