MEPI skozi oči devetošolke Hane

01.06.2017

Kaj je MEPI?

Ne morem vam povedati, kaj točno in uradno je, lahko pa vam povem, kaj MEPI pomeni meni.
Ne samo, da sem se skozi projekt družila veliko več kot po navadi, tudi čas sem začela bolj ‘pametno’ izkoriščati. Skozi projekt sem ustvarjala nove vezi in prijateljstva, na stvari pa začela gledati tudi z drugih vidikov. Svet je konec koncev več kot le ena dimenzija.

MEPI se mi kot projekt namenjen mladim zdi idealna možnost za spoznavanje in odkrivanje poti, ki jih drugače nikoli ni bi ubrali. Skozi opravljanje in doseganje ciljev človek lahko najde sebe takrat, ko je to najtežje.

John Green je rekel: »Če se želiš najti, se moraš najprej izgubiti.« In mi smo se. Izgubili smo se tako dobesedno (kar je le pripomoglo k naši vztrajnosti in volji) kot metaforično. Boste rekli, da je nemogoče izgubiti se v nasmehih in skrivnostih, ki si jih v ekipi podajamo kot žogo?

Kljub temu, da nas je bila večina MEPI-jevcev letos skupaj že deveto leto, bi lahko rekla, da smo v projekt vstopili kot neznanci. Vstopili smo kot neznanci in izstopili kot družina.
In to, to je MEPI.

Hana Bujanović Kokot,
udeleženka MEPI na bronasti stopnji, OŠ Jakoba Aljaža Kranj

Sem petnajstletnica, ki ima rada številke, poslušanje glasbe, branje in pisanje pesmi ter zgodb. Rahlo obsedena sem z grško mitologijo, čokolado in zelenim čajem, noro rada pa zbiram tudi citate. Prihajam iz družine, kjer se vedno nekaj dogaja in prav oni so tisti, ki me vedno spodbujajo, da odkrivam in izbiram nove poti – tako sem pristala tu.