Odprava na grško Kreto

30.11.2014

Mepijevci iz Srednje tehniške šole Koper so oktobra letos en teden preživeli na pustolovski odpravi na grškem otoku Kreta in s tem stopili korak bližje zlatemu priznanju MEPI.

Trije dnevi so bili namenjeni odpravi, trije pa počitku in popotniškemu potepanju po čudoviti otoški naravi. Odprava je zajemala dva dneva zelo naporne hoje, ki je potekala po zahtevnem terenu – dosegli so vrh Psiliritis, ki se dviga do višine 2473 metrov nad morjem in najvišji vrh Krete Lefka Ori v gorovju White Mountains (na 2300 metrih nadmorske višine), tretji dan pa so se spustili po Kanjonu Samaria George, kjer jih je pot pripeljala nazaj do morja.

Fantje so se izkazali v orientaciji in v vztrajnosti, ki ni opešala kljub nekaterim težavam na poti, kot so velike temperaturne razlike, žulji, glavoboli in podobno. Za trmasto vztrajanje jih je nagradila tudi grška pokrajina: na poti so prečkali čudovite divje plaže, spoznali številne zgodbe iz grške mitologije in na novo odkrili kulinarične sposobnosti, ki so prišle na dan na prostranih plantažah mandarin in granatnih jabolk.

MEPI_Kreta_1 MEPI_Kreta_2