Princ Edward – podelitev zlatih priznanj 2013

28.06.2013

Obvestilo za medije s Podelitve zlatih priznanj MEPI, Zlatega zajtrka in Predstavitve MEPI – Sedem vidikov MEPI

Kongresni center Brdo, Brdo pri Kranju, 28.6. 2013

Princ Edward, grof Wesseški in predsednik republike Borut Pahor sta se v petek, 28.6., v Kongresnem centru Brdo, udeležila podelitve priznanj programa Mednarodno priznanje za mlade – MEPI. Gostitelj dogodka je bilo Društvo MEPI Slovenija.

Grof Wesseški, ki je predsedujoči Mednarodnemu svetu Mednarodnega programa za mlade in predsednik republike sta 51 slovenskim udeležencem programa podelila zlata priznanja MEPI. Še pred podelitvijo sta nagovorila zbrane prejemnike, mentorje in podpornike ter sponzorje programa v Sloveniji. Podelitvi priznanj je sledilo srečanje visokih gostov z vsemi deležniki programa – predstavniki šol, partnerjev in sponzorjev programa. Podelitev priznanj MEPI je bil eden od dogodkov Velikih britanskih dni (Great British Days), namenjenih promociji britanske kulture.

Še pred obiskom visokih gostov sta dopoldan potekala Zlati zajtrk in predstavitev programa MEPI – Sedem vidikov MEPI.

Zlati zajtrk, ki ga je gostilo Društvo GAHA Slovenija – Društvo prejemnikov zlatega priznanja MEPI je potekal kot diskusija mladih, letošnjih in preteklih prejemnikov zlatega priznanja MEPI,  s svojimi vzorniki, predstavniki javnega življenja, ki uspešno delujejo na svojih področjih. Mladi so s svojimi vzorniki razpravljali o izkušnjah, ki so si jih nabrali v programu, o njihovi uporabnosti pri iskanju prve zaposlitve in oblikovanju uspešnega in zadovoljnega življenja. Gostje diskusije so bili: Marija Štremfelj – vrhunska alpinistka; Živa Vadnov – nekdanja miss Slovenije in prepoznaven “obraz” Studia Moderna; Rok Terkaj – raper, pisec besedil, kreativec in teolog; Primož Jamšek – Strokovni vodja programa Prostovoljstvo pri Slovenski filantropiji; Jože Gornik sodelavec za mreženje in kreativo v Zavodu Nefiks – Inštitutu za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja; Rožle Bregar – Kloc snemalec in fotograf, direktor fotografije, popotnik, alpinist, žongler – soustanovitelj žonglerske in ognjene skupine Čupakabra, mepijevec; Srečko Meolic – predstavnik za odnose z javnostmi podjetja Glaxo Smith Kline, generalnega sponzorja MEPI Slovenija; Marko Rupar – predstavnik Slovenske vojske; Gregor Robič – inštruktor prve pomoči in tabornik, vodja zdravstvene nege v ZD Bled, izkušen organizator in izvajalec taborov za mlade.

Na predstavitvi programa MEPI z naslovom Sedem vidikov MEPI v organizaciji Nacionalnega urada MEPI je svoj pogled na program MEPI predstavilo sedem različnih deležnikov programa v Sloveniji. Izkušnjo in pogled na izzive prihodnosti so z nami delili: izvajalska institucija – Šolski center Kranj, mentor v programu – Primož Umek, OŠ Orehek Kranj, udeleženka in prejemnica zlatega priznanja – Irena Dokl, lokalni urad MEPI Škofja Loka – Sabina Gabrijel , Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Marko Koprivc, generalni sponzor programa, podjetje Glaxo Smith Kline – Srečko Meolic in Nacionalni urad MEPI – Ana Kocjančič.

Za več informacij se lahko obrnete na sodelavca za odnose z javnostmi, Marka Taljana, na mobilno št.: 031 631 025 ali elektr. naslov: proffice@mepi.info.

FOTOGALERIJA