MEPI #Prostovoljim

Te zanimata fotografija in snemanje? Rad delaš v ekipi? Imaš morda novinarsko žilico? Imaš veliko za povedati?

Če imaš čut za sočloveka in vsaj enega izmed zgoraj navedenih interesov in lastnosti, te vabimo, da se pridružiš ekipi Urbanih raziskovalcev. Naš namen je, da povečamo prepoznavnost organizacij v lokalnem okolju, ki mladim nudijo možnost opravljanja prostovoljskega dela, hkrati pa informiramo mlade, katere organizacije so jim na voljo, ko iščejo primerno aktivnost za služenje skupnosti (MEPI prostovoljstvo).

Na izbranih šolah, kjer poteka MEPI, iščemo Mepijevke in Mepijevce, ki bi jih zanimalo sodelovanje v projektu. Udejstvovanje se lahko šteje bodisi za področje veščin ali prostovoljstva. Ob tem ti zagotovimo podporo področnega inštruktorja.

Projekt MEPI #Prostovoljim sestoji iz sledečih korakov:

  • Skupaj pripravimo seznam organizacij, kjer mladi lahko opravljajo prostovoljno delo.
  • V paru ali skupini Mepijevci obiščete organizacije (približno 1-2 na mesec).
  • Posnamete kratko video predstavitev organizacije in napišete kratek prispevek.
  • Sledi objava na socialnih omrežjih in spletni strani.

MEPI #Prostovoljim ti omogoča da deliš svoja znanja in razvijaš svoje talente. Ob tem ti zagotavljamo krepitev lastnega socialnega kapitala ter možnost pridobivanja novih veščin.

Kot je komentirala vodja projekta in Zlatnica Špela Ravnikar: »Verjamem, da je največja prednost, ki jo projekt predstavlja mladim ta, da omogoča lažjo odločitev o dejavnosti, ki jo izberejo za opravljanje prostovoljstva. Delovanje v domačem, lokalnem okolju, vidim kot priložnost, ki jo premalokrat izkoristimo. Poznavanje organizacij vodi v poznavanje ljudi v naši okolici, ustvarja povezave, ki imajo potencial, da se sčasoma lahko razvijejo tudi v delovno razmerje – tako pa ponovno zaživi lokalno okolje.«

Pridruži se nam pri spodbujanju prostovoljstva in večanju prepoznavnosti MEPI v svoji lokalni skupnosti!

Projekt in zainteresirane mlade koordinira Nacionalni urad MEPI, ki bo tudi organiziral prvo srečanje v oktobru. Če si pripravljen sodelovati, kontaktiraj Špelo Ravnikar na spela@mepi.info.