Novice

Znanje ni več konkurenčna prednost

V torek, 22. decembra 2014, sta se z zaključnim dogodkom končala projekta Lažje zposljiv.si (izvajalec Zavod MEPI) in Mladi bi radi (izvajalec Nefiks). Zakaj brezposelnost tako mladih kot drugih skupin še vedno narašča, delodajalci pa se pritožujejo, da ne najdejo dobrega kadra za svoja podjetja? O tem, zakaj tak razkorak nastaja in kako ga rešiti, so v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani na zaključnem dogodku obeh projektov govorili vsi vpleteni v nastalo situacijo: mladi, mladinski delavci, delodajalci, strokovnjaki in oblikovalci politik.

Celotno novico lahko preberete TUKAJ. 

Možgani ne bežijo, ampak krožijo

Za študente, iskalce zaposlitve in mlade, ki razmišljajo o tujini, so debate o “begu možganov” vedno aktualne. KArierni centri Univerze v Ljubljani so na to temo organizirali posvet z izzivalnim sloganom: Možgani ne bežijo, ampak krožijo. Več o zanimivih ogotovitvah srečanja lahko preberete  TUKAJ

Uspeh in konflikti

Oktobrska skupinska delavnica je bila namenjena raziskovanju uspeha in konfliktov. Vabljeni k ogledu fotografij!

Delavnica o uspehu in konfliktih

Lažje zaposljiv.si se poteguje za nagrado

 

Projekt Lažje zaposljiv.si smo prijavili na natečaj za nagrado Vse=mogoče. Gre za tekmovanje drznih timov, ki pripravljajo ali izvajajo različne perspektivne projekte. Prepričani smo, da je naš model Lažje zaposljiv.si, ki bo opolnomočil mlade in jih usmerjeno vodil pri prvem stiku s trgom delovne sile, prav takšen: drzen, družbeno odgovoren, inovativen in usmerjen v izboljšanje položaja mladih.

Nagrada bi omogočila nadaljevanje projekta in s tem pomoč še več mladim brezposelnim. Zdaj pa pridete na vrsto vi, dragi prijatelji: s svojim glasom nas lahko podprete TUKAJ. Hvala!

GLASUJ

Kako pomembna je komunikacija?

Septembrska delavnica projekta Lažje zaposljiv.si je bila posvečena komunikaciji – najprej teoretičnemu delu, kasneje pa so se člani skupine preizkusili tudi v praktičnem nastopu pred kritično komisijo.

Z začetkom študijskega leta skupina projekta začenja tudi aktivno oblikovati model za lažjo zaposljivost mladih. Glavni namen je ugotoviti, katere kompetence delodajalci pričakujejo oziroma zahtevajo od mladih in jih nato smiselno združiti v različne praktične korake ter tako vzpostaviti model.

Vabljeni, da dejavnosti projekta spremljate tudi na Facebook strani.

Delavnica o komunikaciji

Delavnica o komunikaciji

Orientirani in lažje zaposljivi

 

Skupina ustvarjalcev projekta Lažje zaposljiv.si se je 22. in 23. avgusta udeležila team-buildinga v Bohinjski Beli. Dvodnevno srečanje članov skupine je bilo namenjeno krepljenju medsebojnih vezi, spoznavanju z metodami oriantacije, izvedbi mini odprave ter pregledu dosedanjih ugotovitev projekta.

Kljub dežju je srečanje potekalo v sproščenem in nasmejanem vzdušju, projekt Lažje zaposljiv.si pa je dobil nov zagon za uspešno nadaljevanje dejavnosti.

Vabljeni, da si fotografije ogledate na tej povezavi in da aktivnosti sprojekta Lažjezaposliv.si premljate tudi preko družbenih omrežij.

Skupinska slika udeležencev

Skupinska slika udeležencev

Druga delavnica projekta Lažje zaposljiv.si: Moji cilji

Na vroč poletni ponedeljek smo sodelujoči pri projektu Lažje zaposljiv.si dan preživeli ob postavljanju ciljev, ki jih želimo doseči tekom projekta, razmišljali pa smo tudi o bolj dolgoročnih kariernih in drugih ciljih.

Postavljanje ciljev, ki so specifični, merljivi, izvedljivi, realistični in časovno opredeljeni, je zahtevna naloga in ker smo želeli postaviti dobre temelje nadaljnjim delavnicam, smo se v cilje podrobno poglobili.

Vabljeni, da si ogledate galerijo fotografij!

Skupinska slika udeležencev 2. delavnica projekta Lažje zaposljiv.si

Skupinska slika udeležencev 2. delavnica projekta Lažje zaposljiv.si

Za nami so prve delavnice projekta Lažje zaposljiv.si,  ki so potekale 28. in 29. julija v Ljubljani.

Skupina mladih, ki so se pridružili projektu Lažje zaposljiv.si, bo v naslednjih šestih mesecih odkrivala in razvijala svoje kompetence ter tako oblikovala model za uspešnejše pridobivanje veščin, ki jih potrebujejo za uspešno zaposlitev. V prvem sklopu delavnic so ugotavljali, kakšen je njihov trenutni položaj na trgu dela, kam želijo priti in kako bi to lahko najbolje izpeljali.