Vračamo družbi: 100 prostovoljcev v Bohinju

14.06.2018

SPOROČILO ZA JAVNOST – ZA TAKOJŠNJO OBJAVO

Družbena odgovornost podjetij ima več oblik. Nekoč je predstavljala le sponzorstva in donacije. Ti časi so mimo. Med pristopi, ki se vedno bolj uveljavljajo, je zagotovo korporativno prostovoljstvo.

Stara Fužina, 15. junij 2018 – Približno 100 prostovoljcev bo ta petek v okolici Bohinjskega jezera odstranjevalo še preostale posledice vremenskih neurij. V sodelovanju z JZ Triglavski narodni park in lokalno skupnostjo v Bohinju bodo urejali okolico in območja za obiskovalce.

Pobudnik akcije je MEPI Slovenija, ki spodbuja podjetja k prostovoljskim akcijam in povezuje tiste, ki tako pomoč potrebujejo. »Program MEPI, kamor sicer vključujemo mlade v starosti od 14 do 25 let, smo v zadnjih letih strokovno nadgradili s korporativnim prostovoljstvom. Na ta način zaposlene in podjetja aktivno vključujemo v reševanje konkretnega problema«, je povedala direktorica MEPI Slovenija Andreja Anžur Černič. »Tokrat za dobrobit Triglavskega narodnega parka in lokalne skupnosti v Bohinju povezujemo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana z dolgoletnim podpornikom programa MEPI globalnim podjetjem GSK«.

Enodnevna prostovoljska akcija nosi naziv Oranžni dan (Orange day) in je del celoletne družbeno odgovorne aktivnosti podjetja GSK, ki jih razvija v sodelovanju z Zavodom MEPI Slovenija. Po besedah GSK z Oranžnim dnem ne pridobijo le lokalne skupnosti, ampak tudi zaposleni. Na eni strani spoznavajo drugačne strani življenja, razveseljujejo pomoči potrebne in tudi sami gradijo na razumevanju.

Akcija predstavlja tudi korak približevanja Programa MEPI mladim s posebnimi potrebami, ki se šolajo  okviru Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Program MEPI je edinstven mednarodni program osebno socialnega razvoja, ki mlade  med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Ustanovil ga je vojvoda Edinburški skupaj z dr. Kurtom Hanom, nemškim pedagogom  in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1956. V tujini priznanje poznajo pod imenom Priznanje vojvode edinburškega, v Sloveniji pa deluje po imenom MEPI»Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, s poudarkom na odkrivanju in usmerjanju potenciala in temelji na dejstvu, da imamo vsi ljudje skrite talente, ki jih lahko razvijamo šele, ko jih spoznamo,« je povedala Andreja Anžur Černič, direktorica Programa MEPI Slovenija, »prav zato je naš motoV tebi je več, kot si misliš!«.

Vabljeni, da se nam pridružite na terenu.

Več informacij za medije: Neda Kajfež Ambrožič, neda@mepi.info; 041 926068

Reportaža iz Oranžnega dneva 2017dneva korporativnega prostovoljstva podjetja GSK v partnerstvu z Zavodom MEPI in z ŽELVO – podjetjem za usposabljanje in zaposlovanje invalidov.