Vseslovenska odprava 2019

05.03.2019

Dragi izvajalci programa MEPI,

z velikim veseljem vas že šesto leto zapored vabimo, da se pridružite Vseslovenski odpravi MEPI, ki jo na območju Karavank med Mojstrano in Tržičem, od 17. do 20. maja 2019 organiziramo Zlatniki (člani Društva prejemnikov zlatih priznanj MEPI).

Vse informacije najdete na spletni strani Vseslovenska odprave.

Projekt je namenjen vsem izvajalskim organizacijam v MEPI družini, predvsem tistim, ki so MEPI začele izvajati šele pred kratkim in nimajo toliko izkušenj z izvedbo odprav, ki so lahko za voditelje precejšen izziv.

Zlatniki vam želimo na tem področju pomagati in tako na Vseslovenski odpravi, mi poskrbimo za trasiranje, organizacijo nočitvenih mest in ocenjevalce, vi pa z vašimi udeleženci v sodelovanju z nami načrtujete pot in jih nato kot spremljevalci spremljate na odpravi.

Odprava je primerna za udeležence na vseh stopnjah. Letos ponujamo novost za vse tiste, ki nimajo skupine in sicer, da jo za vas poiščemo oziroma sestavimo. Samo sporočite nam število posameznikov in stopnjo, ki jo opravljajo, mi pa se bomo potrudili, da bodo lahko sodelovali na letošnji vseslovenski.

Odpravo si bodo tako lahko vaši udeleženci do neke mere prilagodili glede na njihove zmožnosti, seveda ob upoštevanju 20 kriterijev na področju odprav MEPI. Ob tem seveda opozarjamo, da absolutno ne zanemarite pomena pripravljalnih treningov in ekipe dobro pripravite.

Na odpravi pa se novih stvari ne bodo učili le udeleženci. Tudi vi, spremljevalci, boste v dogajanje vključeni. saj bomo spremljevalcu vsake izmed skupin na odpravi dodelili po enega sodelavca naše ekipe, s katerim boste opazovali skupino in si izmenjevali znanja.

Vse potrebne informacije dobite na spletni strani, dodatna vprašanja pa naslovite na vseslovenska@mepi.info

Če bi radi sodelovali na Vseslovenski odpravi, se prijavite najkasneje do četrtka, 14. marca 2019, preko prijavnice na portalu MEPI Vseved.

Hvala za vašo pozornost in upam, da se vidimo v čim večjem številu!