Napovedujemo: Vseslovenska odprava 2020

04.12.2019

Z veseljem sporočamo, da bomo tudi prihodnje leto praznik “ta uscane Zofke” pospremili s pustolovsko odpravo! Obeta se Vseslovenska odprava 2020!

Odprava bo tokrat potekala od Soče do Save – pričeli bomo v Kanalu ob Soči, nato pa se bo pot vila vzdolž Baške grape in se preko sedla Vrh Bače spustila v Bohinjsko Bistrico. Območje odprave smo izbrali tako, da v bližini celotne trase poteka železniška proga, kar omogoča dober dostop udeležencev z javnim prevozom vse dni odprave. Posamezne etape se bodo začenjale v bližini železniških postaj.

Datum odprave: 15. – 18. maj 2020 (ustrezno število dni glede na stopnjo programa)

Projekt je namenjen vsem izvajalskim organizacijam v MEPI družini, predvsem tistim, ki so MEPI začele izvajati šele pred kratkim in nimajo toliko izkušenj z izvedbo odprav, ki so lahko za voditelje precejšen izziv.

Zlatniki vam želimo na tem področju pomagati in tako na Vseslovenski odpravi, mi poskrbimo za trasiranje, organizacijo nočitvenih mest in ocenjevalce, vi pa z vašimi udeleženci v sodelovanju z nami načrtujete pot in jih nato kot spremljevalci spremljate na odpravi.

Odprava je primerna za udeležence na vseh stopnjah. Tudi tokrat ponujamo možnost udeležbe vsem tistim, ki nimajo skupine. Lahko povežemo več takih posameznikov ali pa jih priključimo manjši skupini. Samo sporočite nam število posameznikov in stopnjo, ki jo opravljajo, mi pa se bomo potrudili, da bodo lahko sodelovali na odpravi.

Opozarjamo, da absolutno ne zanemarite pomena pripravljalnih treningov in svoje skupine dobro pripravite na vse možne razmere.

Vsako leto je Vseslovenska odprava dobra učna izkušnja tudi za vas spremljevalce. Pogosto se znajdete v družbi enega iz naše ekipe, s katerim lahko skupaj opazujete skupino in si izmenjate znanje.

Vse vaša vprašanja naslovite na vseslovenska@mepi.info.

Če bi radi sodelovali na Vseslovenski odpravi, si prosim zapišite datum. O odprtju prijav vas bomo pravočasno obvestili.

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu!

Organizator odprave je Društvo GAHA Slovenija.